Bilde

Forutenom august måned er det desember og januar det blir meldt inn mest brannhendelser til forsikringsselskapene.

Denne kampanjen er utgått.
No items found.

Forutenom august måned er det desember og januar det blir meldt inn mest brannhendelser til forsikringsselskapene. Norelco vil gjerne bidra til at ditt hjem er trygt under jul- og nyttårsfeiringen. 

Julebelysning

Det er ingen tvil om at vi nordmenn er blitt mer opptatt av å pyntehus både inne og ute med julebelysning i desember måned. Det som er viktig å huske på ved pynting med julebelysning er å alltid gå over gammel julebelysning før det tas i bruk. Er det svidd eller brunt rundt en pære er sikkerheten til pæren svekket og skal ikke brukes. Hvis lampene lyser med ujevn lysstyrke kan noen av lampene bli for varme og bør heller ikke brukes. Husk også å bruke belysning og skjøteledninger som er egnet for utendørs bruk. 

Levende lys 

Det er veldig koselig å tenne levende lys, men husk at dette er en av de vanligste årsakene til brann i bolig. Regel nummer én for å unngå branner å aldri gå fra levende lys - og den som tenner lyset bør også ha ansvaret for å slukke det. Sett aldri levende lys i nærheten av brennbare materialer som mose, kongler, drivved og andre naturmaterialer. Husk å ha avstand mellomlysene og ikke tenn levende lys i nærheten av trekk. 

Fyrverkeri

Fra og med nyttårsaften 2008 gjorde Justisdepartementet det ulovlig for privatpersoner å sende opp raketter med styrepinne. Etter denne loven kom ble det heldigvis mindre tilfeller av husbranner i forbindelse med rakettoppskytinger. Bakkefyrverkeri, såkalte effektbatterier, er fortsatt lovlige - og så kjekt for store og små å fyre opp på nyttårsaften. Ta likevel noen forhåndsregler. Det er 18 års aldersgrense for bruk av fyrverkeri - med god grunn. Her kommer noen råd punktvis for en trygg og kjekk nyttårsfeiring ved bruk av bakkefyrverkeri. 

  1. Les bruksanvisningen nøye før bruk, og husk at den som tenner på må bruke briller. 
  2. Kontroller at fyrverkeriet ikke er ødelagt eller skadet. Lever ødelagt fyrverkeri tilbake til forhandler, ikke kast det i søpla. 
  3. Tenk plassering før du tenner på og forbered oppskyting i god tid - gjerne mens det fremdeles er lyst ute og før festen starter.
  4. Sitt på huk ved påtenning og gå bort til sikker avstand umiddelbart etterpå.
  5. Dersom ikke fyrverkeriet tenner ved første forsøk, ikke tenn på nytt. Det kan plutselig smelle. 
  6. Husk at alkohol er en dårlig kombinasjon - la derfor en edru person tilstede ta seg av påtenningen. 

Vi i Norelco håper alle våre nåværende og fremtidige kunder får en trygg og sikker jul- og nyttårsfeiring! 

 

Norelco vil gjerne bidra til at ditt hjem og arbeidssted er trygt. Vi kan også hjelpe deg med forebyggende tiltak og løsninger for å unngå brann i elektriske anlegg eller apparat. Alt for mange branner starter i elektriske anlegg og elektroinstallasjon, vi ønsker å redusere det tallet. Vi er din sparringpartner i el-vurdering av hus, hytte, landbruksbygg og næringsbygg. Vi viser deg også hvilke tiltak som reduserer brannfaren og som gjør hverdagen din tryggere.

Ønsker du å vite mer, eller bestille en gratisbefaring? Legg igjen telefonnummer under, så ringer vi deg opp.

icon of factory
Bedriftskunde
icon of telephone
Kontakt oss