Sander Eide Høyvik

Bruker du kanskje vanlig stikkontakt når du skal lade opp elbilen hjemme? Visste du at det kan være en stor brannfelle?

Denne kampanjen er utgått.
No items found.

Norge leder som et av landene som har flest antall elbiler per innbyggere i verden. I denne eksplosive veksten av nye elbileiere er det fremdeles mange som lader bilen på en risikabel og farlig måte. Her er opplading med stikkontakten synderen. I praksis er det ikke alltid likefarlig å lade med stikkontakt i kortere perioder, eksempelvis besøk hos venner eller familie. Men her også skal man være forsiktig og se opp for varmgang som kan oppstå. Varmgang kan føre til skader i kontakten og utgjør naturligvis en stor potensiell brannfare.

De aller fleste vanlige stikkontakter tåler det altså ikke av design, og er ikke beregnet for langvarige og høye belastninger som regelmessig opplading av elbiler innebærer, uten at det blir en potensiell brannfelle. Alternativet som vi anbefaler er da å investere i en ladeboks. Ikke bare får man full tilgang til hurtiglading i hjemmet hvis strømnettet ditt tillater dette, men også ikke minst at man unngår den risikable ladingen ved bruk av stikkontakten.

Med en hjemmelader vil man altså oppleve en kjappere og brannsikker opplading som er designet spesifikt for elbiler.

Lader du fra en hjemmelader / ladeboks brukes en kabel som er lagd for å tåle høyere belastning over tid. Det finnes utrolig mange hjemmeladereder ute, alt fra enklere ladere som kanskje er mindre fleksible, til såkalte smartladere, hvor man kan koble seg opp til Wi-Fi eller mobilnett og spore eller øke ladekraften. Mange velger å kjøpe en enklere variant og kan si seg fornøyd med det.

Men vil du spare mest på utgiftene og lade så effektivt som mulig så anbefaler vi at du vurderer å investere i en smartlader. Da kan man når som helst bestemme hvor mye lading bilen får og ikke minst når den skal få det. Det er liten tvil om at her kan det lønne seg for lommeboka over tid. Så vi vet nå at med en smartlader har vi full kontroll over ladekraft og ladestyring og har dermed muligheten til å planlegge ladingen til eksempelvis over natten når man ellers bruker lite strøm i huset.

Smartere lading i hjemmet

Hvis det å skaffe seg en smartlader høres spennende ut, anbefaler vi de norsk produserte Easee hjemmeladerne. Disse hjemmeladerne tilpasser seg automatisk alle elbiler, strømstyrker og strømnett. Laderoboten er proppet med teknologi og sikkerhetsfunksjoner, men er svært enkel å bruke. Med elbillader fra Easee får du en smart hjemmelader som er skreddersydd for norske forhold. Liten. Smart. Full av kraft. Velger du Easee velger du en elbillader som fordeler strømmen mer effektivt og som utnytter den eksisterende kapasiteten på best mulig måte. 

Vi kan selvfølgelig gi deg tilbud og montering av disse laderne. Kontakt oss gjerne om dette høres interessant ut for deg.
icon of factory
Bedriftskunde
icon of telephone
Kontakt oss