leilighet til leie
(Illustrasjonsfoto: Pexels)

Leier du ut leilighet eller hybel? Torbjørn Håvås i Norelco Elektro har gode sparetips til deg.

Denne kampanjen er utgått.
Ansattbilde
Torbjørn Håvås
Serviceleder privat & bolig

Det kan være mye penger å spare i noen enkle strømsparetips sier serviceleder privat og bolig i Norelco Elektro Torbjørn Håvås.

– For å spare strøm kan en skifte ut gamle regulatorere (1-2-3-brytere) til termostat med nattsenkingsfunksjon.

En kan også skifte ut de gamle ovnene til nye med samme funksjon, forteller Håvås. Et annet alternativ er å få på plass et sentralsystem som styrer både varmekabler og varmeovner.

Det er også mulig å søke ENOVA for støtte til strømsparende tiltak.

Programmet Nobø Energy Control er et trådløst energistyringssystem som i følge egne nettsider fører til at hele familien kan kontrollere varmen i boligen ved hjelp av smarttelefon og nettbrett. Her kan en også enkelt sette opp varmeprogrammer som passer husholdningen.

– For dette energistyringssystemet kan en søke ENOVA sitt tilskudd på inntill 4000 kroner, forteller Torbjørn Håvås.

På ENOVA sine nettsider blir det lagt vekt på at et varmestyringsanlegg egner seg godt for de som ønsker en smart løsning som gir større kontrollpå energibruken, de som bor i en bolig som kan deles opp i flere varmesoner, og for de som har anledning til å senke temperaturen i perioder på fem timer eller mer.


– Andre tiltak en kan sette i gang med er å montere astrour eller fotocelle på utelys. Da vil utelyset kun være på når det blir mørkt ute, og dermed unngår en at lyset står og brenner hele dagen. En kan også skifte ut gamle lamper og lysrørarmaturer med nyestrømsparende LED-lamper og lysrørarmaturer.

Torbjørn Håvås viser også til andre sikkerhetstiltak i leiligheter som gir en tryggere hverdag.

– Dette er det jo ikke så mye strømsparing i, men derimot en tryggere hverdag. Blant annet kan en få på plass en komfyrvakt, dermed slår komfyren seg av når det oppstår farlige situasjoner.  Dette kan lett monterest.

– Et annet lurt trygghetstiltak er å installere timer på kaffitrakteren. Da kutter denne strømmen etter angitt tid og vil være super å ha om en glermmer å slå av kaffetrakteren, brødristeren eller foreksempel vannkokeren, avslutter Torbjørn Håvås.

icon of factory
Bedriftskunde
icon of telephone
Kontakt oss