Bilde

Noen tips til å få ned strømregningen

Denne kampanjen er utgått.
No items found.

Det siste året har strømprisen vært rekordhøy i Norge og det ser dessverre ikke ut til at det endrer seg med det første. Man får ikke gjort noe med prisen, men det finnes alltids noen tiltak en kan gjøre for å få nedstrømforbruket i husholdningen og dermed spare penger. 

 

Her har vi samlet våre seks beste tips til hvordan få ned prisen på strømregningen.

 1. Følg med på når strømmen er dyrest
  Det er ikke alltid enkelt å vite når strømmen er dyrest. Men ofte har strømselskapene en app en kan følge med på strømprisene per time. En pekepinn er at strømmen er dyrest når det er kalt og når det er minst kapasitet på nettet, altså når folk flest bruker og trenger strøm. Når det kommer til valg av avtale, er det alltid viktig å se på bindingstiden, påslaget og den faste månedsprisen. Og sørg for all del for at du ikke betaler fakturagebyr. Hold deg unna «gratisavtaler» og lokketilbud, på sikt er ikke disse avtalene gode. Bekymrer du deg for økonomien og hvor høy neste strømregning blir, kan fastpris likevel være en fin sikkerhet for mange.

 2. Ha en god strømavtale
  De som har spotpris nå betaler mye mer enn de som inngikk fastpris tidligere i år, men siden spotpris historisk sett har vært billigst på sikt så anbefaler vi fortsatt det.
 3. Få ned innetemperaturen
  For hver grad du senker temperaturen, vil du spare rundt 5 prosent av kostnadene til oppvarming, sies det. Skru ned/av varmen i rom du ikke bruker til vanlig og hold temperaturen inne i huset på mellom 19 og 22 grader.
 4. Varmtvannsbereder
  Visste du at det finnes noe vi kaller en «smart bereder»? Er det på tide å bytte ut varmtvannsberederen kan vi trygt anbefale å bytte til en smart bereder som du kan koble opp mot et styringssystem. Dette kan vi i Norelco hjelpe deg med. Oppvarmingen skjer da i perioder på døgnet med lavest strømpris, men energibruken reduseres likevel ikke.
 5. Bytt til LED-pærer
  Her er det mye å spare da en LED-pære bruker langt mindre energi enn tradisjonelle gløde- og halogenpærer. I tillegg varer de mye lenger og blir ikke overopphetet om lyset står på hele dagen. Vinn-vinn.
 6. Vedfyring    
  Varmepumpe og vedfyring er gode metoder for å få ned strømforbruket i huset. Pris på ved er avhengig av hvor du bor. Bor du i byen er det klart at ved er dyrere enn om du bor på landet.

Vi håper at disse tipsene kan være nyttige i disse dyrestrømpristider. Ta gjerne kontakt med oss dersom vi kan bistå med våretjenester! 

icon of factory
Bedriftskunde
icon of telephone
Kontakt oss