Bilde av lamper.
Elektrikeren spiller en viktig rolle når man skal pusse opp, sier Torbjørn Håvås i Norelco. Han viser til at elektrikerne kan hjelpe deg gjennom hele prosessen med planlegging og montering av det elektriske i boligen din, inkludert belysning, oppvarming og strømnett.
Kontakt oss
Torbjørn Håvås
Serviceleder privat & bolig
Send epost

-  Belysning er en viktig faktor for å oppnå ønsket stemning i boligen din, samtidig som det er et hjelpemiddel i hverdagen. Grunnbelysning gir jevn belysning i rommet, og effektbelysning belyser elementer, forteller Håvås.

På Norelco sitt idésenter på Norheim kan du få inspirasjon og veiledning.

- Downlights har vært i vinden i flere år, og gir et eksklusivt helhetsinntrykk for rommet det er i. Samtidig er det i følge Martin Duckert, fra SG Armaturen, blitt mer vanlig å bruke effektbelysning supplert med pendler og dekorative lamper over bord og på vegg.

− Istedenfor å plassere downlights i et såkalt sjakkmønster ut over taket, monteres lyspunktene ulike steder i rommet: I ytterkantene av værelset, ved peisen, sofaen og andre  steder du ønsker å rette fokuset mot. Effektbelysning kan være med på å skape dybde i rommet, og er mer stemningsskapende enn flat grunnbelysning fra taket, sier han.

Han viser også til at led-striper er en genial løsning der man trenger arbeidslys.

– Når man lager mat ønsker man gjerne å ha en jevn belysning der man jobber. En led-stripe fra SG kan være mer effektivt enn spotlights i dette tilfelle, mener han.

Gulvbelysning er ikke bare fint å se på, men det kan også ha en viktig funksjon.

– Dersom du er en av dem som står opp på nattestid for å gå på do i bekmørket og må over en dørkarm eller ned en trapp, kan belysning av gulv være et viktig hjelpemiddel, sier Håvås.

Utelys må ikke glemmes når man planlegger lyssetting av boligen. Det finnes mange alternativer til belysning av terrasse, trapper, oppkjørsel og inngangsparti.

Det finnes mange muligheter og designalternativer til stikk og brytere. Dersom form og farge er riktig kan det være med på å forsterke utrykket i rommet.

– Har du en mørk vegg, tar det seg kanskje best ut med mørke elementer, og vice versa, sier Håvås.

icon of factory
Bedriftskunde
icon of telephone
Kontakt oss